Imprimeix en PDF

diumenge, 13 de febrer del 2011

TEOREMES SECRETS

Nous secrets al descobert. Aquest amb un toc de ficció, un toc important, tot s'ha de dir. Retorn als secrets que participen mensualment en el concurs de l'Associació de Relataires, associació sorgida de la pàgina "Relats en Català".



Teoremes secrets

Informe EJ-99 amb pestanya HTS (High Top Secret), segons nomenclatura internacional. Transcripció succés classificat sota observació qualificada.

A les 06:50 PM, el subjecte 3NEB (Not Earth Born) dialoga amb el doctor M. Jackson.
“—Vosaltres sí que feu goig! Fa deu anys que treballem plegats i fas la mateixa cara i tens la mateixa complexió física. En l’aparença es diria que no t’afecta el pas del temps.”

Triga pocs segons en arribar la resposta. Malgrat els estudis compartits, encara els cal processar els nostres mots, traduir-los al seu llenguatge i preparar, en un enginy creat per “Ells”, la resposta en el nostre. Com ja sabem, “Ells” no tenen una boca ni cordes vocals per modular sons, temes que ja s’esmenten en l’informe FC-2 (First Contact).


“—És un teorema molt senzill, apliquem un principi que també coneixeu vosaltres i que tracta de la dinàmica de fluids, però que utilitzeu amb finalitats limitades.
—Em pots ampliar aquest comentari?
—En diem “conflicte de maduració”, ens enutjava l’aparença caduca, malgrat en alguns llocs del Nostre sistema planetari envelleixen amb maduració dinàmica, la majoria no ho fem. Jo mateix, tinc cent vint anys dels vostres... i ben portats, no?
—Curiós... i aquesta fórmula tan senzilla?
—Aquell Grec vostre, el de la banyera, recordes?
—Arquimedes!?
—Correcte! Sols calen aplicacions raonades en la direcció adient. Una mínima variació pot aconseguir efectes diversos, Nosaltres les controlem totes les variables. Vosaltres sols veieu una direcció, qüestió genètica de tenir els ulls mirant sempre enfront, els“Nostres” ulls camaleònics són més profitosos i ens donen més amplitud d’observació.
—Esta bé, però això que em dius... pot ser un gran descobriment, la font de l’eterna joventut! Com ho apliqueu?
—Em sap greu, ara mateix... és la “Nostra” hora de sopar, en podríem parlar més tard.”

Fi de la transcripció. Per seguir el fil de la conversa passeu a l’informe EJ-99.1 de les 08:30PM.


Ferran d'Armengol
Gener 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Et volíem comentar que...