Imprimeix en PDF

dijous, 15 d’agost del 2024

Review: Fam! / L'únic amic del foc

Fam! / L'únic amic del foc Fam! / L'únic amic del foc by Iván Ledesma
My rating: 4 of 5 stars

Com ja ens estem acostumant, la col·lecció Gatzara de Chronos ens porta dues històries en un mateix llibre, i aquest any amb dues plomes ben diverses, i de gran nivell. ^rimer he llegit el relat d'un autor que es pot considerar consolidat per la seva llarga llista de llibres publicats, tan en català com en castellà, i que fins ara no he llegit res, potser perquè el terror, en moltes ocasions no deixa de ser sang i fetge. I jo, miserable lector mundà, demano alguna cosa més, com el que em va marejar en llegir «Mare» de la Isabel del Rio, tot i ser molt una altra cosa, per a mi allò està dins del gènere de terror. I l'Ivan Ledesma no m'ha decebut per a res del món, tot i ser un relat menor, estic segur, dins del seu univers narratiu, us puc ben confirmar que no és ni molt menys un relat a negligir. L'he gaudit i seguiré amb més coses seves, com el llibre d'Specula que tinc a pendents i serà aviat el que caigui.
I, per altra banda, la segona lectura del llibre pertany a un jove autor que a cada cosa que li llegeixo veig que es consolida amb més força a cada pas dins del fantàstic, i com a escriptor amb un nivell cada vegada més seré i ferm dins de la literatura en general. Aquest relat que un podria titllar de menor és una obra d'art genial, dins de qualsevol camp literari, i qui menystingui la fantasia, hauria de llegir, no aquest relat, el llibre sencer. I el relat de l'Edgar és literatura pura, amb una gran dosi de crítica social i creació de mons indescriptibles, que com no pots esperar, els acabes veient i vivint.
Bé, poso un 4, per mèrits dels autors, no perquè el cinc sigui un error amistós que no puc posar, és que els cinc cada dia els veig menys possibles, malgrat la perfecció de la narrativa dels autors.
Un llibre cent per cent recomanable. No us el perdeu!


View all my reviews

Review: Fam! / L'únic amic del foc

Fam! / L'únic amic del foc Fam! / L'únic amic del foc by Iván Ledesma
My rating: 4 of 5 stars



View all my reviews