Imprimeix en PDF

dilluns, 2 de maig del 2011

COM ANIT

Un altre secret, aquest ens convidava a parlar de Secrets d'Antigues Civilitzacions, i jo he fet un viatge en el temps, posant a la taula altres plats per tastar, no sols la ficció. Potser hi ha secrets que en cinc minuts es descobreixen, o tan sols es desitgen.

Les Baux en Provence / Foto: Empar Saez


Com anit

Dòrian desa en una urna estanca escrits i estudis sobre experiments no classificats enlloc. Després s’acomiada de la seva estimada, no gosa dir-li que ignora si l’experiment reeixirà.
—Ens veiem en cinc minuts.
—Hi confio, vull repetir una altra nit com la passada.
El somriure de Dòrian s’emmiralla en els ulls de Bel•lian. —Tens el teu comandament temporal?
—Sí...
Ell entra en una cabina cuirassada on un panell li mostra la data de destí, els càlculs diuen que apareixerà en el mateix punt planetari trenta mil anys endavant. Ha mesurat, fins i tot, el desplaçament de l’astre per l’univers.
Una petita sacsejada l’acomiada, ho creu normal.

Una petita sacsejada inicia el terratrèmol més salvatge mai viscut en el món, tot s’esfondra en segons. L’epicentre és a tocar de la platja, no gaire lluny del laboratori. Minuts més tard una gran ona nega tot el territori. La placa tectònica es desplaça, fent caure dins del mar diversos quilòmetres de costa.
En l’enrenou, Bel•lian acciona el comandament que li ha donat Dòrian, ha estat una reacció gens meditada, induïda per la por. Ella també viatja, però el seu cos apareix a deu metres dins del mar, i sense protecció.

Ell veu la noia des de dins la cabina, no pot fer res per salvar-la. Però de sobte, un llum els enfoca, una mena de monstre estrany l’engoleix a ella i a ell li llença alguna cosa semblant a una corda que el lliga i l’arrossega fins a la superfície.

Setmanes abans i després d’un terratrèmol menor, estudiosos arqueòlegs havien descobert, a tocar de la costa i submergides dins del mar, edificacions enrunades.
Les autoritats del futur volen esbrinar quins són els secrets amagats per aquella cultura ignota de la que no existeix cap referència històrica. Relacionen la parella d’estranys apareguts amb els escrits d’inèdita grafia localitzats dins d’una urna a les ruïnes de sota l’aigua.

La parella no entén el llenguatge primari d’aquella gent que els reté. Somriuen, vivint en el desig de tornar a fer l’amor. Com anit.

Ferran d'Armengol

2 comentaris:

  1. Fer l'amor con anit, sempre com anit o com abans o ahír, hi ha moments en que hem perdut tot, i cal pair-los, amb tota la serenor de que siguem capaços i seguir endavant, endavant en l'experiència única que suposa la vida.

    Una salutació ben cordial de Vicent.

    ResponElimina
  2. Aquest relat l'han triat com finalista del mes d'abril en el concurs de relats a la Ràdio, de Ràdio Argentona.

    ResponElimina

Et volíem comentar que...